Finncham-harjoittelija Jerry Grönlundin kiitokset Hong Kongista

Harjoitteluni viimeinen viikko pyörähti käyntiin tänään. Fiilis on haikea, mutta ennen kaikkeakiitollinen. Kuluneet neljä kuukautta ovat olleet täynnä uusia oppeja, kokemuksia ja erilaisianähtävyyksiä. Kiinassa ja Macaossakin on tullut vierailtua. Paikallista ruokaa, juomaa jakulttuuria on tullut nautittua täysin rinnoin. Olen käynyt erinäisillä saarilla, kulkenutmonenlaisia retkipolkuja ja nähnyt henkeäsalpaavia maisemia. Olen törmännyt retkillävillieläimiin ja viikonloppu riennoissa kanssasuomalaisiin. Uusia ystäviä olen myös saanut, joita toivon vaalivani vielä tulevaisuudessakin.

Mitä töihin itsessään tulee, olen oppinut neljässä kuukaudessa hurjasti ja todellamonipuolisesti. Olen onnekseni nyt harppauksen tietoisempi siitä, mitä haluantulevaisuudessa tehdä ja mitkä ovat erityisosaamiseni. Voin myös rehellisesti todeta, että olen toteuttanut sen mitä tulin ensisijaisesti tänne tekemään. Edustamaan ja korostamaan Suomea, suomalaisuutta ja suomalaisia ulkomailla, erilaisten tapahtumien, messujen ja asiakassuhteiden muodossa.

Mutta, minkälainen paikka on Hongkong? Hongkong, tämä reilun kahden ja puolentuhannen neliökilometrin Kiinan erityishallintoalue on intensiivinen, äänekäs, hajuisa, eloisa ja ennen kaikkea äärimmäisen mukaansatempaava. Hongkong ottaa kysymättä ja antaa vastalahjaksi parastaan. Se tarjoaa loputtomasti tekemistä, kokemista ja näkemistä. Hongkong, tämä Lännen ja Aasian kulttuurin yhteentörmäys tarjoaa jokaiselle tänne eksyneille ainutlaatuista eksotiikkaansa, ja siksi jokaisen oma kokemus Hongkongista on täydellisen erilainen, vietät sen sitten palmujen alla loikoillen tai kaupungin sykkeessä juhlien. Haluan lopuksi vielä kiittää työkavereitani mahtavasta kuluneesta kolmannesvuodesta. Kotijoukkoja loputtomasta tuesta. FinnCham HK:ta luottamuksesta sekä Helsingin Seudun Kauppakamaria tämän ainutlaatuisen kokemuksen mahdollistamisesta.

Parhain terveisin,

Jerry Grönlund

Finnish Chamber of Commerce in Hong Kong

www.linkedin.com/in/jerry-gronlund

Hong KongMirjam Ligi