FinnCham-harjoittelija Reetta Sveitsissä: Ensimmäiset kuukaudet Kauppakamarissa

Hei!

 

Olen Reetta Rautio, Kauppakamari Suomi-Sveitsin harjoittelija. Opiskelen Haaga-Helian Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, ja viimeisenä osana opintojani suoritan tällä hetkellä HR & johtamisen harjoitteluani Sveitsissä.

 

Aloitin harjoitteluni huhtikuun alussa, ja ensimmäiset vajaat kaksi kuukautta on mennyt hujauksessa! Olen rakastunut Sveitsiin maana ensimmäisen kerran jo vuonna 2017 ollessani täällä au pairina. Lisäksi vuoden 2023 kevätlukukauden vaihto-opiskelu sveitsiläisessä ammattikorkeakoulussa varmisti sen, että haluan tulevaisuudessa työskennellä täällä. Koen, että Kauppakamarin harjoittelu tarjosi täydellisen mahdollisuuden siihen.



Uudet projektit ja verkostoitumismahdollisuudet

 

Työhöni Kauppakamarissa kuuluu laajasti erilaisia johdon avustavia töitä. Tähän mennessä projekteinani on ollut muun muassa uusien jäsenten webinaarin suunnittelu ja toteutus, nettisivujen päivitys ja sen saralta yritysten kontaktointi sekä erilaisten tietojen keräys ja päivitys.




Pääsin osallistumaan ensimmäiseen tapahtumaan viimeviikolla, kun Kauppakamari Suomi-Sveitsin vuosikokous järjestettiin. Oli mielenkiintoista olla mukana itse tapahtumassa, sekä sen suunnittelussa ja toteutuksessa.

 

Tapahtumassa tapasin monia jäsenyritysten edustajia ja kävin mielenkiintoisia keskusteluita. On aina kiinnostavaa kuulla, miten ihmiset ja yritykset ovat päätyneet Sveitsiin!

 

Odotan harjoittelultani lisää kokemusta tapahtumien järjestämisestä, uusien ihmisten tapaamista ja opiskeluissa saamieni tietojen ja taitojen syventämistä käytäntöön. Lisäksi tietenkin Sveitsin kesää ja vierailuja upeissa paikoissa!

 

Jos sinulla heräsi kysymyksiä Sveitsistä tai Kauppakamarin harjoittelusta, tai oikeastaan ihan mistä vain, ole rohkeasti yhteydessä minuun sähköpostin tai LinkedInin kautta!

 

Hyvää kesää kaikille, toivottaa Reetta.

SwitzerlandMirjam Ligi