FinnCham-harjoittelija Suki raportoi: FinnCham Shanghai täyttää 30 vuotta ja katsoo tulevaisuuteen


Hei blogin lukijat!

Terveisiä Shanghaista, muutaman kuukauden hiljaisuuden jälkeen. Arkipäivät ovat olleet kiireisiä, mutta nyt minulla on jännittäviä uutisia jaettavana, nimittäin kirjoitan tätä blogia juuri, kun FinnCham Shanghai juhlistaa 30-vuotisjuhliaan. Onnittelut FinnCham Shanghaille!

Kuva 1: FinnCham Shanghai Jubilee dinner


FinnCham China

Tämä merkittävä kolmenkymmenen vuoden merkkipaalu tuo mukanaan suuren uudistuksen: FinnCham Shanghai on nyt osa FinnCham Chinaa.  Nyt muodostettu FinnCham China yhdistää FinnCham Shanghain, Pekingin ja Guangdongin, joten jatkossa toimimme yhtenäisenä organisaationa koko Kiinassa. Tämä on hieno askel eteenpäin ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhteistyölle ja verkostoitumiselle. FinnCham Chinan uutena toiminnanjohtajana aloittaa Kari Hakala. Toivotamme uuden toiminnanjohtajan tervetulleeksi.

 

Kuluneiden kahden kuukauden aikana Shanghaissa on ollut runsaasti tapahtumia, pienistä suuriin. Tapahtumia on järjestetty sekä Shanghaissa että sen lähialueilla, ja mukana on ollut monia eri yrityksiä ja organisaatioita. On ollut hienoa nähdä, miten aktiivisesti suomalaiset yritykset ja organisaatiot ovat suunnitelleet ja toteuttaneet näitä tapahtumia. Voin todeta, että Kiinassa on edelleen suuria mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, eikä vauhti näytä hidastuvan.

Koneen ja & Kolmeksin tehdasvierailut

Vierailimme Koneen ja Kolmeksin tehtailla, jotka molemmat sijaitsevat Kiinassa ja ovat toimineet siellä yli 20 vuotta. Yritysten johtajien mukaan Kiina on kasvanut nopeasti talousvallaksi viimeksi kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana. Johtajat korostivat myös Kiinan merkitystä globaalina markkinana, jossa kuluttajien ostovoima ja kysyntä ovat kasvaneet merkittävästi. Tämä on tarjonnut yrityksille uusia mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja.

Lisäksi Koneen ja Kolmeksin johtajat kertoivat, että yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on ollut avainasemassa menestyksen saavuttamisessa. Tämä on auttanut yrityksiä sopeutumaan nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja hyödyntämään paikallisia resursseja tehokkaasti. Vierailumme aikana saimme myös nähdä, kuinka modernit teknologiat ja automatisoidut tuotantolinjat ovat parantaneet tehokkuutta ja laatua tehtailla. Johtajien mukaan jatkuva panostus tutkimus- ja kehitystoimintaan sekä työntekijöiden koulutukseen on ollut keskeinen tekijä yritysten kilpailukyvyn ylläpitämisessä.

Vierailu oli erittäin informatiivinen ja antoi meille syvällisemmän ymmärryksen Kiinan markkinoista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Kuva 2: Vierailu Koneella

Kuva 3: Vierailu Kolmeksilla



EU Open House

EU:n neuvoston tämänhetkisen puheenjohtajan Belgian aloitteesta yli tusina EU:n jäsenmaan konsulaattia osallistui toukokuussa Shanghaissa järjestettyyn tapahtumaan. FinnCham Shanghai auttoi Suomen konsulaattia Shanghaissa osallistumaan EU:n Open House -tapahtumaan Belgian konsulaatin puutarhassa. Tapahtuman tarkoituksena oli edistää EU:n ja Kiinan välisiä kulttuurisuhteita sekä tarjota mahdollisuuksia EU:n jäsenten väliselle verkostoitumiselle. Tämä kolmen päivän tapahtuma oli täynnä monipuolista ohjelmaa ja aktiviteetteja.

Suomen osasto oli tapahtumassa erityisen huomionarvoinen. Kesähelteellä niityille oli pystytetty suomalaisia saunoja, jotka herättivät paljon kiinnostusta. Sosiaalisessa mediassa jaettiin runsaasti positiivisia kommentteja suomalaisesta kulttuurista, kuten Muumeista, Marimekosta ja korvapuusteista. Suomen osasto oli monien osallistujien mielestä "suosikki".

EU Open House oli erittäin onnistunut tapahtuma, joka syvensi vierailijoiden mielikuvaa Suomesta ja avasi uusia ovia tulevaisuuden mahdollisuuksille.

Kuva 4 :EU Open House

Bi-Annual Meeting

Osallistuimme Kauppakamarin 30-vuotisjuhlan jälkeen Bi-Annual Meeting -konferenssiin Shanghaissa. Konferenssi kokoaa yhteen Suomen Shanghain konsulaatin, Pekingin suurlähetystön, Business Finlandin sekä yritysjohtajia, asiantuntijoita ja muita vaikutusvaltaisia henkilöitä Kiinasta keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Kokouksessa käsiteltiin monenlaisia aiheita, kuten talousnäkymiä, yhteistyömahdollisuuksia ja uusimpia innovaatioita. Puheenvuoroissa korostettiin Kiinan markkinoiden merkitystä suomalaisyrityksille ja yhteistyön molemmille osapuolille tuomia mahdollisuuksia.

Konferenssin kohokohta oli paneelikeskustelu, jossa eri alojen asiantuntijat jakoivat näkemyksiään ja kokemuksiaan. Keskustelussa painotettiin kestävän kehityksen ja digitalisaation tärkeyttä ja sitä, miten nämä tekijät vaikuttavat liiketoiminnan kasvuun ja kilpailukykyyn.

Tapaamisen aikana osallistujat verkostoituivat aktiivisesti, mikä tarjosi erinomaisen mahdollisuuden solmia uusia kontakteja ja syventää olemassa olevia yhteistyösuhteita. Monet osallistujat pitivät konferenssia erittäin hyödyllisenä, sillä se toi uusia näkökulmia ja inspiraatiota tuleviin projekteihin.

Kuva 5:Bi-Annual meeting in Shanghai

Meillä on myös useita vuosittaisia After Work -tapahtumia, joita järjestetään yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa, muun muassa Suzhoussa ja Euroopan unionin kauppakamarissa.

Seuraavaksi toukokuun lopussa oli vuorossa vuosittainen Nordic Marketing Day, ja sen jälkeen järjestetään kesäjuhla, johon osallistujat perheineen toivotetaan tervetulleiksi mukaan!

Shanghaissa on ollut viime aikoina kuuma. Toivotan jo etukäteen lukijoille hyvää kesää. Kuullaan seuraavassa blogikirjoituksessa!

Mikäli haluatte kuulla lisää elämästäni ja harjoittelukokemuksistani Shanghaissa, ottakaa minuun yhteyttä LinkedInissa:

http://linkedin.com/in/suki-gong

ShanghaiMirjam Ligi