KV-asiat ajankohtaista - kesäkuu 2024

Britannian ja Suomen kahdenvälisissä suhteissa vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia
Brexitistä huolimatta Britannia, erityisesti Lontoo, pysyy yhtenä maailmanlaajuisen liiketoiminnan päätöksenteon keskuksena. Suomen edellytykset kasvattaa kaupallista yhteistyötä ovat mittavat, ja sitä pitäisi osata käyttää hyödyksi, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Päivi Pohjanheimo. 
Keskuskauppakamari: Britannian ja Suomen kahdenvälisissä suhteissa vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia – edellytykset kasvattaa kaupallista yhteistyötä ovat mittavat - Keskuskauppakamari

Suomen ja Uuden-Seelannin välisessä kaupassa on kasvupotentiaalia, etenkin ympäristöystävällisten innovaatioiden, terveyspalveluiden ja informaatioteknologian aloilla 
Uusi-Seelanti on Suomen kanssa samankaltainen ja -kokoinen markkina. Maa tarjoaa suomalaisille yrityksille varakkaat ja kehittyneet markkinat, avoimen ja läpinäkyvän liiketoimintaympäristön sekä vakaan demokraattisen järjestelmän. Uusi-Seelanti on toistuvasti sijoittunut hyvin liiketoimintaympäristöä mitattaessa ja tämä kompensoi markkinoiden pientä kokoa. Maa on toipunut pandemiasta hyvin, mutta globaalin markkinatilanteen ja poikkeuksellisten sääilmiöiden yhdistelmä on johtanut elinkustannusten nousuun ja inflaatioon. Kasvavat investoinnit vihreään talouteen, terveyteen, infrastruktuuriin ja älykkäisiin ratkaisuihin sekä kiinnostus Pohjoismaita kohtaan, tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet suomalaisen teknologian ja innovaatioiden vientiin. EU:n ja Uuden-Seelannin kauppasopimuksen odotetaan astuvan voimaan 2024 kuluessa.
Suomen ja Uuden-Seelannin välisessä kaupassa on kasvupotentiaalia, etenkin ympäristöystävällisten innovaatioiden, terveyspalveluiden ja informaatioteknologian aloilla  - Ulkoministeriö (um.fi)

Suomi ja Washingtonin osavaltio rakentavat yhdessä tulevaisuutta digitaalisuutta ja vihreää siirtymää hyödyntäen

Washingtonin osavaltio, ja erityisesti Seattlen alue, on Yhdysvaltojen johtavia tutkimus- ja startup-keskittymiä. Teknologian kautta haetaan kasvua myös osavaltion muilla päätoimialoilla. Esimerkkiä innovaatioklustereiden rakentamiseen ja hyödyntämiseen haetaan Pohjoismaista, joka samalla avaa mahdollisuuksia myös uudelle liiketoiminnalle. Perinteisten toimialojen lisäksi yhdistäväksi tekijäksi on noussut myös NATO ja NATO DIANA-kiihdyttämö kaksoiskäyttöteknologiaa tuottaville yrityksille.
Edustustojen raportit - Ulkoministeriö (um.fi)

 

Team Finland –verkoston johtaminen ja ulkomaantoiminnot uudistetaan

Team Finland –verkoston johtamisrakenne kotimaassa uudistetaan ja Business Finlandin ulkomaantoiminnot integroidaan ulkoasiainhallintoon. Muutoksessa edetään vaiheittain, ja sen toimeenpanossa tehdään yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa.

Team Finland –verkoston johtaminen ja ulkomaantoiminnot uudistetaan - Ulkoministeriö (um.fi)

Lue lisää kv-aiheisia uutisia täältä.

Mirjam Ligi