Finncham- harjoittelija Reetta Raution: Sveitsin liike-elämä

Suomen ja Sveitsin kulttuurit ja arvot ovat hyvin samanlaisia, mikä luo pohjan molemminpuoliselle ymmärrykselle ja luottamukselle. Liike-elämässä tämä helpottaa monia asioita. Esimerkiksi sveitsiläiset ja suomalaiset voivat   lähestyä toisiaan luottavaisesti ja tietäen, että heidän tarpeensa ymmärretään

Liiketoiminnassa luottamus onkin kaiken perusta. Yhteisen ymmärryksen ja yhtenevien arvojen ansiosta neuvottelut sujuvat usein mutkattomasti ja helposti, ja työt saadaan alkuun nopeasti. Kulttuuristen arvojen ja toivotun käyttäytymisen merkitystä ei voi mitata rahassa tai ulkoistaa.


Kaupallis-taloudelliset suhteet ovat Suomen ja Sveitsin välillä vahvat. Kaupankäynti Sveitsin kanssa kattaa noin yhden prosentin Suomen kokonaisulkomaan kaupasta, kun taas Suomen osuus Sveitsin ulkomaankaupasta on noin puoli prosenttia. Suomen päävientituotteita Sveitsiin ovat lääkkeet ja farmaseuttiset tuotteet, puu- ja paperituotteet sekä erilaiset koneet ja laitteet. Sveitsi puolestaan vie Suomeen myös enimmäkseen lääkkeitä ja farmaseuttisia tuotteita, sekä yleiskäyttöisiä teollisuuden koneita ja laitteita. Lisäksi Sveitsistä tuodaan Suomeen erikoistuotteita, kuten kelloja.

Sveitsi tarjoaakin monipuolisia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille monilla eri toimialoilla. Itse olen huomannut potentiaalia erityisesti teknologian ja innovaation sekä puhtaan energian ja kestävän kehityksen aloilla.

 

Sveitsin toimintaympäristö on suotuisa kaupankäynnille ja taloudelliselle toiminnalle. Maan talous on yksi maailman vakaimmista ja kilpailukykyisimmistä, ja verotusjärjestelmä on yritysystävällinen. Myös maan sijainti on ihanteellinen kaupankäynnin kannalta. Lisäksi Sveitsin alhainen inflaatio ja korkea elintaso luovat erinomaisen toimintaympäristön yrityksille.

Reetta Rautio

www.linkedin.com/in/reetta-rautio-337804262

Mirjam Ligi